Tenåring drept fordi han var katolikk

Drapet på en katolsk tenåring, begått av en protestantisk gjeng, har sjokkert befolkningen i Down og Connor, det nest største bispedømmet i Nord-Irland.

- Et tragisk mord der offeret var en ung gutt som ble drept bare fordi han var katolikk, sa fader John McManus, en talsmann for bispedømmet, da han kommenterte drapet på Michael McIlveen, en 15-åring fra Ballymena i Country Antrim som ble slått til døde med baseballkøller.

McIlveen ble angrepet lørdag kveld den 6. mai og døde mandagen etter.

"Våre bønner og våre tanker går til hans familie, som er berøvet livet til denne sønnen som nettopp var ferdig med barndommen," fortsatte fader John McManus.

I følge avisen Belfast Telegraph blir fem personer forhørt av politiet.

I en uttalelse til de italienske biskopenes nyhetstjeneste, SIR, sa fader McManus: "Jeg er ikke politiker - dette mordet minner oss om det tragiske ved tapet av et menneskeliv, den mest kostbare gaven vi har. Vi må forlate fortidens politiske vold og konsentrere oss, alle sammen, om verdigheten ved menneskelivet, ved hvert menneskes liv."

"Denne tiden etter påske er full av håp og lys", la presten til. "Vi håper at vi vil se lys i det mørket som er falt på grunn av denne unge guttens død, i denne tiden som er en prøvelse for Michaels familie og for alle i vårt samfunn".

Bispedømmet har 300 000 katolikker i en befolkning på 1 million.

Zenit, 10. mai 2006 (18. mai 2006)

av Webmaster publisert 18.05.2006, sist endret 18.05.2006 - 12:57