Hinduaktivister avbrøt kristen pressekonferanse.

 Se også:

En gruppe hinduaktivister brøt seg nylig inn under en pressekonferanse i Bhopal i India. Pressekonferansen handlet om den voldsbølgen de kristne i landet den siste tiden er utsatt for.

På møtet var også to kristne kvinner som er utsatt for seksuelle overgrep av en gruppe menn. Årsaken skal ha vært at kvinnene ikke ville avsverge kristendommen.

Det er den kristne organisasjonen Mpca som sto bak den aktuelle pressekonferansen. Lederen var i ferd med å illustrere de problemer kristne i India blir utsatt for, da aktivistene begynte å skjelle ut møtedeltagerne. Inntrengerne avbrøt møtet med rop og ramponering av lokalet. Videre ble de kristne beskyldt for å ha trakassert den nasjonalistiske hinduismen.

Kort tid etter kom politiet og ba alle i møtelokalet om å forlate området. De lokale myndighetene i Madhya Pradesh har uttalt at de ikke kommer til å etterforske saken videre.

Fader Anand Muttungal, som er talsmann for bispekonferansen i Madhya Pradesh, gir utrykk for at situasjonen blir stadig mer alvorlig.

-Rebellene er godt beskyttet av myndighetene. De opptrer på en arrogant måte, vel vitende om at det får ubetydelige konsekvenser for dem. De har også truet meg høylydt i det offentlige rom, slik at jeg skulle overgi meg.

Fader Muttungal sier at det ikke bare handler om manglende respekt overfor de kristne. Det går også ut over kvinnenes basale rettigheter og deres integritet generelt. Det er da også dette temaet bispekonferansen i dag setter høyest på dagsordenen, i møtet med den økende religiøse intoleransen i landet.

All India Catholic Union har bedt myndighetene etterforske alle lovbrudd begått mot forsvarsløse kvinner. I tillegg ber de landets autoriteter om å granske de åpenbare lovbrudd som blir begått mot kristne i landet.

De to voldsutsatte kvinnene som deltok på pressekonferansen, er et eksempel på politiets unnfallenhet. Politiet ville ikke gå med på å registrere saken som kvinnene forsøkte å anmelde. Først da høyesterett fikk vite om hendelsen, ble saken sendt videre til påtalemyndighetene.

Kvinnene er den mest sårbare gruppen i India. Statistikker viser at denne gruppen er kontinuerlig utsatt for vold og drap. Verst utsatt er kvinnene i New Dehli. Årsaken til all volden er ikke i hovedsak religiøst betinget, melder AsiaNews - den er tuftet på menneskesyn eller kulturelle betingelser.

AsiaNews (12. juni 2006)

av Webmaster publisert 12.06.2006, sist endret 12.06.2006 - 12:05