Afrika er fremdeles like glemt, sier Vatikan-avis

Det internasjonale samfunn fortsetter å ignorere tragediene som daglig utspiller seg i Afrika, sier L'Osservatore Romano.

"Hver dag dør 800 afrikanske barn av den enkle grunn at deres familier ikke har råd til en legetime eller grunnleggende helsehjelp. Det er svært lite som skal til for å redde dem," slås det fast på forsiden av den semioffisielle Vatikan-avisens lørdagsutgave.

Under overskriften "Afrika, fattigdomsskandalen", skriver avisen: "Det burde være nok bare å se på helsteutgiftene, som, selv om det ut fra vestlige kriterier kun er snakk om noen mynter, er en tung bør for afrikanske familiers budsjetter."

"Uansett, til tross for de gode intensjonene som ved flere anledninger uttrykkes på internasjonale kongresser, fortsetter fattigdomsskandalen i Afrika å ta livet av uskyldige ofre."

L'Osservatore Romano viser til en rapport, "Paying With Their Lives," publisert av Storbritannias Redd Barna. Rapporten viser at 285.000 barn i Afrika (ca. 800 daglig) kunne ha reddet livet dersom man hadde dekket helseutgiftene.

Artikkelen konkluderer med en appell til rike land om å opprettholde løftet om utviklingshjelp og hjelp til å redusere helseutgiftene i fattige land.

Zenit (12. juni 2006)

av Webmaster publisert 12.06.2006, sist endret 12.06.2006 - 17:46