Fire kristne fengslet i Jeddah

 Se også:

Det beryktede Muttawa, det religiøse politi, har igjen slått til mot kristne i Saudi Arabia.

Fire kristne, opprinnelig fra det østlige Afrika, ble nylig fengslet etter å ha blitt tatt på "fersk gjerning" mens de ba i et privat hjem i Jeddah. Ti politimenn utstyrt med køller brøt seg inn i boligen mens den religiøse seremonien pågikk.

I alt skal 100 personer ha vært til stede. De troende inviterte politiet til å bli. Etter en tre timer lang seremoni og bønn, arresterte politiet de fire lederne. Lokale kilder kan bekrefte at de så politiet på samme sted to uker tidligere, uten at de da gikk til aksjon.

Nyhetsbyrået AsiaNews kan fortelle at en av de troende per telefon har vært i kontakt med en av de arresterte. Alt skal stå bra til med de fire, både fysisk og psykisk, og de er ved godt mot. Det skal i løpet av samtalen ikke ha kommet frem hvorvidt noen av dem har vært til avhør. Andre kilder i Jeddah kan fortelle at både USAs og Filippinenes konsulat i Saudi Arabia er koblet inn.

Myndighetene i Saudi Arabia forbyr praksis av annen religion enn Islam. Landet er svært konservativt. Det er ikke tillatt å vise religiøse symboler fra andre religioner i det offentlige rom. Derfor er det ikke lov å bygge kirker eller andre former for helligdommer.

Muttawaen er kjent for sitt voldelige og intolerante vesen, og er også beryktet for å bruke tortur. I de siste årene har presset økt fra det internasjonale samfunnet. Saudi Arabia har derfor gitt etter og godkjent andre religioner så lenge de praktiseres i private boliger.

Likevel ser man episoder der politiet fortsetter å arrestere kristne. De har blitt fengslet og torturert, til tross for at deres tro har blitt holdt innenfor den private domene.

Det finnes ikke offisielle tall på hvor mange kristne som befinner seg i Saudi Arabia. Uansett snakker man her om fremmedarbeidere.

AsiaNews (21. juni 2006)

av Webmaster publisert 21.06.2006, sist endret 21.06.2006 - 11:25