Myndighetene ønsker "Moder Teresa-søstre" velkommen

AsiaNews brakte nylig en gledelig melding fra Ho Chi Minh City: Missionaries og Charity, populært kalt "Moder Teresa-søstrene", får snart tillatelse til å etablere seg i Vietnam.

Dette betyr at søstrene kan ta fatt på sitt sosiale engasjement og tjeneste i kirken, etter år med forbud fra vietnamesiske myndigheter. For kort tid siden var generalpriorinnen for Missionaries of Charity invitert til Vietnam. Myndighetene har etter dette bedt om en oversikt over de prosjekter og aktiviteter som kan tilrettelegges og være interessante for landet.

Sr. Francois Ha Thanh Tinh fra foreningen Carità di Gesù i Vietnam, bekrefter at hun har snakket med både generalpriorinnen og "Komiteen for religiøse anliggender" i Hanoi. Hun har fått beskjed om at myndighetene vil gi sitt bidrag og støtte til at søstrene kan tjenestegjøre i landet.

I 1974 ble Moder Teresa invitert til Saigon av biskop Paul Nguyen for å starte et hjelpeprogram for de nødlidende. Men da kommunistene vant frem året etter, ble kristne hjelpearbeidere, biskoper og ordenssøstre fordrevet fra landet.

I 1993 ble Moder Teresa på nytt invitert for å starte et hjelpeprogram i Vietnam. Da var noen ordenssøstere tilbake i landet. Men også denne gang skapte myndighetene problemer på grunn av sin rigide holdning til både misjonsvirksomhet og veldedighetsarbeid.

Det er stor nød blant barna i landet, og kvinner blir ofte utnyttet. Syke mennesker lider unødig mye. Det er stor mangel på hjelp på det sosiale plan, og stort behov for psykisk og åndelig veiledning, melder AsiaNews.

Kilder AsiaNews har vært i kontak med, sier at kristne hjelpearbeiderne og ordensfolk vil kunne bidra til å avhjelpe en del av nøden, dersom myndighetene nå lemper på de strenge reglene.

Missionaries of Charity har hus i 120 land - det inkluderer også omtrent alle kommunistiske land.

AsiaNews (23. juni 2006)

av Webmaster publisert 23.06.2006, sist endret 23.06.2006 - 14:11