Kommisjon sier at kristne ikke er trygg i delstat

 Se også:

Den uavhengige indiske kommisjonen "National Commission for Minorities" (NCM) har erklært at det "ikke er trygt" for kristne i delstaten Madhya Pradesh.

Kommisjonen fant ut at hindufundamentalister "plyndrer kristne hjem fritt, foretar razzia og ydmyker kvinner i dekke av å hindre proselyttisme." Myndighetene i Madhya Pradesh, med det hindunasjonalistiske partiet BJP i spissen, har innført en lov om å forby proselyttisme og legger restriksjoner på religiøs dialog.

NCM, som besøkte Madhya Pradesh for å etterforske beskyldningene om trakassering av kristine, gav BJP-styresmaktene skylden for at den kristne minoriteten ikke får nok beskyttelse. "Styresmaktene har feilet fullstendig i å beskytte menneskelige og religiøse rettigheter hos kristne minoriteter," sa kommisjonen.

To kristne kvinner i Nadia-landsbyen ble nylig voldtatt av intolerante hinduister, da deres familie nektet å konvertere til hinduisme. Da en kristen leder gjorde et forsøk på å organisere en pressekonferanse for å belyse hendelsen i delstatens hovedstad, Bhopal, forstyrret hindufundamentalister konferansen.

"Blandt de mange som klaget var det biskoper som hadde tårer i øynene da de snakket om de anti-kristne grusomhetene her," sa Harcharan Singh Josh, en talsmann for NCM.

CWNews.com (27. juni 2006)

av Webmaster publisert 27.06.2006, sist endret 27.06.2006 - 19:28