Paven oppfordrer til hjelp til Kirken i Midtøsten

Pave Benedikt XVI fornyet sin fredsappell i Midtøsten den 22. juni, da han møtte 100 deltagere i det årlige møtet med Aid Agencies for the Oriental Churches (ROACO).

Den Hellige Far takket ROACO-representantene for arbeidet deres organisasjoner har utført siden 1968, med å "støtte pastorale, utdannings-, karitative aktiviteter og å håndtere presserende behov" for Kirken i Midtøsten.

De Øst-Katolske kirkene, sa paven, lider på grunn av forhold i Midtøsten som inkluderer "dyp usikkerhet, mangel på arbeide, utallige restriksjoner og stadig økende fattigdom." Disse forhold, sa han, gjør framtiden "ekstremt usikker", særlig for unge mennesker. Dette gjør at mange ønsker å forlate sine hjemland for å finne bedre muligheter utenlands. Dette fenomenet kan man merke seg særlig i Irak og Iran.

Paven oppfordret religiøse og offentlige ledere til å "satse på gjensidig respekt mellom kulturer og religioner, og så snart som mulig skape en tilstand for fredfull sameksistens i hele Midtøsten." Han la til at de troende må se sitt ansvar for "utholdende og tillitsfull bønn til Herren, som aldri forlater sine barn."

CWNews.com (28. juni 2006)

av Webmaster publisert 28.06.2006, sist endret 28.06.2006 - 16:01