Fire nye kanoniseringer

Vatikanets kontor for liturgiske feiringer har annonsert et konsistorium 1. juli. Benedikt XVI vil da godkjenne dato for kanonisering av fire nye helgener.

En av de fire som skal kanoniseres, er den meksikanske biskopen Rafael Guizar Valencia, grandonkel til p. Marcial Maciel Degollado som grunnla Kristi Legionærer. P. Maciel ble nylig fjernet fra offentlig tjeneste etter en etterforskning av Vatikanet om sexmisbruk-beskyldninger mot ham. Seremonien 1. juli vil være et "ordinært offentlig konsistorium", der alle kardinaler i Roma er invitert. Under denne begivenheten er det forventet at Paven vil godkjenne planen fra Kongregasjonen for Helligkåringers om kanonisering av de fire kandidatene. Under forrige konsistorium, 28. april, godkjente Den Hellige Far dekreter som bekreftet mirakler utført ved forbønn til de respektive kandidater

De fire som skal kanoniseres er:

Salige Rafael Guizar Valencia (1878-1938), som ledet bispedømmet Veracruz og hvis sak særlig er blitt fremmet av p. Maciel. Grunnleggeren av Kristi Legionærer har også aktivt promotert saken for hans egen mor, Maura Degollado Guizar, biskop Guizars niese.

Filippo Smaldone (1848-1923), italiensk prest og grunnlegger av Salesianersøstrene av det Hellige Hjerte.

Rosa Venerini (1656- 1728), italiensk søster og grunnlegger av kongregasjonen Maestre Pie Venerini.

Theodora Guerin (1798- 1856), fransk-født grunnlegger av den amerikanske gren av Søstrene av Forsynet av Hellige Maria av Skogene.

Når datoer for seremoniene blir annonsert, vil de ble lagt inn i pavens kalender for offentlige liturgiske seremonier. Selv om han tidligere har laget en ordning på å ikke presidere ved saligkåringer, har Benedikt XVI gjort det klart at han vil presidere ved kanoniseringer.

CWNews.com (30. juni 2006)

av Webmaster publisert 30.06.2006, sist endret 30.06.2006 - 21:06