Joaquin Navarro-Valls blir i Roma

Dr. Joaquin Navarro-Valls

 Se også:

Joaquin Navarro-Valls, som tidligere i juli trådte av som Vatikanets pressetalsmann, planlegger å bli værende i Roma.

Den tidligere direktøren for Den Hellige Stols pressekontor fortalte reportere om sine fremtidsplaner under et avskjedsselskap den 29. juli, arrangert for ham av medlemmer av Vatikanets pressekorps. Pavens pressetalsmann gjennom mange år hadde da nettopp returnert fra Valle d'Aosta, der han, etter å den 11. juli ha annonsert sin avgang, tilbrakte noen feriedager sammen med Benedikt XVI.

Da Navarro-Valls ble bedt om å si noen ord om sine år i tjenesten, sa han at de 22 årene som har gått siden han overtok som leder for presskontoret i 1984, har gitt ham mange mektige minner og inntrykk. Han fortalte at han kjenner et sterkt bånd med reportere han har jobbet med i historiske øyeblikk for pavestolen, og han snakket om vennskap med jorunalister som dekker Vatikanet. Navarro-Valls ønsket å spesielt takke "Vatikanistene" for deres samarbeid, og sin assistent p. Ciro Benedettini.

Den 69 år gamle spanske lekmannen, som begynte som reporter etter utdannelse innen blant annet medisin, avslørte at han ennå ikke har lagt planer for fremtiden. "Jeg bestemmer meg ikke før mot slutten av august," sa han.

CWNews.com (4. august 2006)

av Webmaster publisert 04.08.2006, sist endret 04.08.2006 - 17:04