Cubas katolikker ber for Castro

Kardinal Ortega feire messe for Castro

I Cubas hovedstad Havanna feiret den kubanske kardinal Jaime Ortega på søndag en messe for Fidel Castros helse. I alle katolske kirker på Cuba ble det søndag feiret messe for Castro, med bønn om at Gud må opplyse de som trer inn i hans plass.

-Vi biskoper på Cuba ber alle våre menigheter om å be Gud støtte president Fidel Castro og opplyse de som får provisorisk regjeringsansvar, sa de kubanske biskoper i en uttalelse som ble lest opp i alle kirkene.

Etter å ha lest opp budskapet, la kardinal Ortega til at han feiret messen "for de bønneintensjoner som bispekonferansen har formulert i denne viktige stund."

Fidel Castro, som har ledet Cuba i 48 år, fyller 80 år den 13. august. Han gjennomgikk en tarmoperasjon den 31. juli og sa at han i tilfelle død skulle erstattes av sin bror Raul.

I følge flere nyhetsbyråer sa kardinal Ortega til pressen etter messen at "kirken aldri kan støtte, ei heller akseptere en inngripen fra utlandet."

-Vi ber for vårt land, for Cuba og for de som styrer landet. Det er vår måte å legge fremtiden i Herrens hender på. Det er Kirkens oppgave under disse omstendighetene, sa Havannas erkebiskop.

-Vi må be om at ingenting får skade enheten mellom kubanerne eller forstyrre freden mellom oss, la han til.

Vatikanradioen (7. august 2006)

av Webmaster publisert 07.08.2006, sist endret 07.08.2006 - 17:10