Skotsk kardinal fordømmer offisiell anti-katolisisme

Kardinal Keith O'Brien

 Se også:

Kardinal Keith O'Brien av Edinburgh har gått til angrep på det han betegner som "stats-støttet religiøs diskriminering" i Storbritannia.

Mens han uttalte seg om en kampanje som vil redusere antipatier basert på religion, observerte kardinal O'Brien at den britiske konstitusjon inneholder et "arkaisk offensivt språk" som beskriver katolikker som "papister". Han protesterte mot "Act of Settlement", som ble vedtatt av Parlamentet i 1701 og som fremdeles er gjeldende - denne stenger for at både katolikker og deres ektefeller kan besitte den engelske trone.

Kardinal O'Brien kom med uttalelsene i forbindelse med at fotballaget Glasgow Rangers lanserte en "Pride over Prejudice"-kampanje, som ønsker å eliminere åpenlys religiøs bigotteri - anti-katolske sanger og heiarop - som har vært vanlig blant fotballsupportere i landet. I forbindelse med dette forsøket på å bryte ned gamle antipatier, argumenterte kardinalen for at man vanskelig kan bygge ned disse så lenge landets øverste lover inneholder anti-katolske fordommer.

"Enhver som seriøst tror at det å introdusere lovgivning som er ment å eliminere sekteriske angrep - som ofte er verbale - mens elementer av den hatefulle ordbruken de ønsker til livs fremdeles blir stående i våre lovbøker, gir etter for forsettelig ignoranse," sa han.

CWNews.com (8. august 2006)

av Webmaster publisert 08.08.2006, sist endret 08.08.2006 - 16:06