Stopp kristen eksodus, trygler biskop

 Se også:

Den maronittiske katolske biskopen i Libanon har publisert en viktig appell der han ber om internasjonal hjelp til å gjenoppbygge Libanon. Han forteller blant annet at usikkerheten rundt landets fremtid er i ferd med å forårsake et eksodus for de kristne.

I en appell offentliggjort gjennom nyhetsbyrået AsiaNews, ba den maronittiske biskopen om hjelp til å gjenåpne skoler før et nytt semester starter, og om tilskudd av medisiner og andre kritiske artikler før vinteren tar til.

I et intervju med AsiaNews uttrykte Mgr. Guy-Paul Noujaim, den maronittiske generalvikar for bispedømmet Sarba, sin bekymring slik: "I disse dager slutter en stor mengde kristne seg til dette eksodus... De føler seg tvunget til det." Erkebiskop Paul Matar av Beirut bekrefter generalvikarens beskrivelse og fortalte AsiaNews at hans folk "ønsker å forlate landet ikke bare på grunn av frykt, men også på grunn av usikkerhet for fremtiden."

Erkebiskop Georges Bakouni, som leder den melkittisk katolske forsamlingen i Tyre, har tryglet sitt folk om å bli værende i Libanon. Han har også bedt de som allerede har flyktet om å "komme hjem og bevise at Libanon ikke vil dø."

Den kristne flukten fra Libanon har akselerert de siste årtier. I den siste offisielle nasjonale opptelling utgjorde kristne, og da først og fremst maronitter, 63% av Libanons befolkning. I dag sier de beste estimater at det er 32 % kristne i landet.

CWNews.com (28. august 2006)

av Webmaster publisert 28.08.2006, sist endret 28.08.2006 - 17:54