Ett år i kloster?

Voluntør Thien Oanh arbeider i såpeverkstedet i Tautra Mariakloster

Vi er syv nonner som lever et hektisk, stille, rolig, spennende liv på landet i et nydelig nytt kloster på øya Tautra i Trondheimsfjorden. For ett år siden ringte Thien Oanh og spurte om hun kunne få være volontør hos oss ett år. "Volontør?" sa vi, og da vi hadde funnet ut hva det var og snakket mer med Thien Oanh, sa vi ja.

Ett år med volontør i klosteret var en fin opplevelse for oss og for Thien Oanh (les intervju med Thien Oanh), og nå vil vi åpne muligheten for andre unge kvinner eller menn til å få et års erfaring fra kloster, og samtidig gi ett år av sitt liv i kirkens tjeneste.

Som volontør får du kost, losji og lommepenger, men ikke lønn. Du har ordnet arbeidstid. Din gave til kirken vil være å ta del i de fleste av nonnenes tidebønner og messen, og slik være med på å bære verden frem for Gud i bønn og lovsang. Du får også tilbud om jevnlige samtaler som kan gi godt grunnlag for åndelig vekst. Arbeidet vil for en vesentlig del være i såpeverkstedet vårt, men også alt mulig annet praktisk og forefallende arbeid.

Du må ha evne til å trives både alene og sammen med andre, lærevillighet i arbeidssituasjon, og evne til å gå inn i stillhet, da vi etterstreber stillhet som hjelp til bønn i alt vårt virke. (Vi snakker når det trengs, og ler mye!)

Er du tiltrukket av bønn og stillhet, glad i naturen og nysgjerrig på klosterlivet, kan du skrive eller ringe til Sr. Hanne-Maria OCSO, Tautra Mariakloster, e-post: infocist@tautra.no, postadresse: Tautra Mariakloster, 7633 Frosta, tlf. 74 80 85 51.

Tautra ligger 1 times reise fra Levanger, 1 ½ times reise fra Trondheim. Det er ei lita, utrolig vakker og spesiell øy langt på landet, midt i fjorden, med veiforbindelse til fastlandet.

Nonnene på Tautra

KI-Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (15. september 2006)

av Webmaster publisert 14.05.2010, sist endret 14.05.2010 - 10:45