Verdens nyutnevnte biskoper samles til "innføringskurs" i Roma

Den 17.-25. september er verdens nyutnevnte biskoper samlet til "innføringskurs" i Roma - deriblant biskop Bernt Eidsvig Can.Reg. av Oslo, som ble bispeviet den 22. oktober 2005. Det er Kongregasjonen for Biskoper som inviterer de nyutnevnte biskopene til denne sedvanlige valfarten til St. Peters grav.

På det rikholdige programmet står blant annet, foruten liturgiske feiringer, foredrag av ledere for Vatikanets mange dikasterier. Disse vil forelese om deres ansvarsfelt, ut fra hvilke oppgaver og utfordringer biskopene vil komme til å møte i sin gjerning. Kardinal William Joseph Levada, prefekt for Kongregasjonen for Troslæren, vil for eksempel snakke om "Biskopen som lærer for de troende", og kardinal Renato Martino, president for Det Pavelige Råd for Rettferdighet og Fred, vil forelese over Kirkens sosiallære.

Torsdag den 21. september er biskopene invitert til audiens hos pave Benedikt XVI i hans sommerresidens i Castel Gandolfo.

Seminaret avsluttes mandag den 25. september, etter at biskopene har arbeidet i grupper fordelt etter verdensdel. De europeiske biskopene samles under ledelse av Msgr. Amédée Grab, president for Rådet for europeiske bispekonferanser.

KI-Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (15. september 2006)

av Webmaster publisert 15.09.2006, sist endret 15.09.2006 - 19:05