Paven møtte ambassadører fra muslimske land

 Se også:

Mandag den 25. september sa pave Benedikt XVI til 22 ambassadører fra muslimske land at interreligiøs dialog avgjør fremtiden og at kristne og muslimer må samarbeide om menneskerettigheter.

Pave Benedikt hadde innbudt ambassadører fra overveiende muslimske land til et møte i Castel Gandolfo. Til sammen 22 ambassadører takket ja, fra Kuwait, Jordan, Pakistan, Qatar, Elfenbenskysten, Indonesia, Tyrkia, Bosnia Hercegovina, Libanon, Yemen, Egypt, Irak, Senegal, Algerie, Marokko, Albania, De Forente Arabiske Emirater, Syria, Tunisia, Libya, Iran og Azerbaidjan. Dessuten kom også ledere for Italias muslimer.

Paven sa til ambassadørene at interreligiøs dialog er viktig og avgjørende for fremtiden.

-Dialog mellom religioner og kulturer, mellom kristne og muslimer, kan ikke bare være noe vi tilfeldigvis velger å fokusere på. Den har en livsavgjørende betydning og avgjør en stor del av vår fremtid, sa paven - og siterte med det sin egen tale til muslimske ledere i Köln den 20. august 2005.

Den Hellige Far passet på å igjen betone at han setter pris på og respekterer muslimske troende og minnet ambassadørene om hva Det Annet Vatikankonsil sa om islam.

-I hverdagen må kristne og muslimer engasjere seg sammen for å hanskes med menneskehetens mange utfordringer, spesielt med tanke på å forsvare og fremme menneskets verdighet og de rettigheter som følger derav, sa paven.

Etter talen hilste paven personlig på hver og en av ambassadørene.

Talen ble direktesendt på den arabiske satellitkanalen al Jazira.

Vatikanradioen (25. september 2006)

av Webmaster publisert 25.09.2006, sist endret 25.09.2006 - 14:25