Prestene i OKB samles til møte på Mariaholm

Prestene i Oslo katolske bispedømme samles første uke i oktober til møte på Mariaholm. Møtet starter mandag kveld den 2. oktober og avsluttes torsdag den 5. Nasjonalsjelesørgerne vil imidlertid bli på Mariaholm til fredag, sammen med den biskoppelige vikar for nasjonalsjelesorgen, p. Berislav Grgic, og biskop Bernt Eidsvig Can.Reg.

I løpet av oppholdet på Mariaholm skal prestene ha to temadager. Tirsdagen skal bispedømmets historie, nåtid og fremtid tas opp. Sr. Else Britt Nilsen OP vil holde foredrag om OKBs historie, og sr. Anne Bente Hadland OP foredrag med tittelen "Hvem er vi, hvor kommer vi fra, hvor bor vi". Deretter skal kansellisten informere om OKBs bygninger og økonomi. Tirsdag ettermiddag vil biskop Eidsvig holde foredrag om sine ønsker og visjoner for OKB i årene som kommer.

Onsdag er det "trosformidling" som er tema. Kateketisk senter skal informere om "Trosformidling til barn og ungdommer" ut fra Vatikanets retningslinjer. Deretter skal de filippinske nasjonalsjelesørgere informere om Sacred Heart Chaplaincy sine seminarer for filippinske grupper. P. Arnfinn Haram OP informerer deretter om OKBs evangeliseringskampanje - hva og hvordan. Siden er det også diskusjon og samtale om hvordan troen best kan fomidles.

Torsdag er satt av til alminnelige presterådssaker.

KI-Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (27. september 2006)

av Webmaster publisert 27.09.2006, sist endret 27.09.2006 - 13:05