Andre angrep på tre dager på kaldeisk kirke i Mosul

 Se også:

Nok en gang er den kaldeiske kirken i Mosul, Den Hellige Ånds kirke, angrepet. Torsdag morgen den 28. september skjøt en guppe menn raketter mot bygningen, mens eksplosiver ble detonert utenfor en av kirkens dører. Dette melder nyhetsbyrået AsiaNews, som også kan fortelle at ingen ble såret under angrepet. Kilder AsiaNews har vært i kontakt med hevder at angriperne kan være de samme som på søndag skjøt 80 skudd mot kirken.

De siste månedene har spenningen økt i det sunnimuslimsk dominerte Mosul. Mange mener at de anti-kristne angrepene har sammenheng med reaksjoner på pave Benedikt XVIs fordrag i Regensburg. Sist fredag ble det distribuert anti-kristne flyers i byen, som oppfordret kristne til å fordømme pavens uttalelser - hvis ikke ville reaksjonene bli drap på kristne og flere kirkebranner.

Msgr. Raho, Mosuls kaldeiske biskop, hang opp plakater rundt i byen som sa at "hverken kristne i Irak eller paven ønsker å ødelegge forholdet til muslimer." Biskopens anstrengelser klarte imidlertid ikke å forhindre ytterligere vold.

Sannsynligvis er dette nok et bevis på hvordan religion brukes til politiske formål. Muslimske ledere i Irak, sågar storayatollah Ali al-Sistani, har faktisk uttrykt solidaritet med og forståelse for Vatikanet. En representant for al-Sistani, som er shiamuslimenes høyeste autoritet i Irak, har annonsert at han ønsker å besøke paven.

Den Hellige Ånds kirke i Mosul ble også i august 2004 utsatt for et angrep. Den gang ble en yngre søster av menighetspresten Ragheed Gani såret.

AsiaNews (28. september 2006)

av Webmaster publisert 28.09.2006, sist endret 28.09.2006 - 11:44