Paven vendte seg til de unge parene ved søndagens Angelus-bønn

Da paven søndag viste seg fra sitt vindu på Petersplassen, var det for å spesielt vende seg til alle unge par og tale om ekteskapet. Søndagens tekst fra Markus-evangeliet sier (19,4-6):

Han svarte: «Har dere ikke lest at Skaperen fra begynnelsen av skapte dem til mann og kvinne og sa: 'Derfor skal mannen forlate far og mor og holde seg til sin hustru, og de to skal være ett.' Så er de ikke lenger to; deres liv er ett. Det som altså Gud har sammenføyd, skal mennesker ikke skille.»

Min tanke, sa paven, går til alle nygifte, kristne par. Jeg takker Gud for ekteskapets sakrament som er en Guds rike gave, og jeg oppforder de unge til å være disse løftene tro gjennom alle livets hendelser, i glede og sorg, ved helse og ved sykdom, slik de har lovet i ekteskapsløftene. Med tanke på denne ekteskapets gave, bør det unge kristne paret strebe etter å bygge opp en familie som er åpen for livet og der partene er i stand til å møte vår tids mange utfordringer. Vi trenger sågar disse familienes vitnesbyrd, og vi trenger familier som ikke dras med av kulturelle moter der man først tenker på sin egen nytelse, men som er beredte til å fylle sin oppgave i Kirken og samfunnet. Benedikt XVI minnet om pave Johannes Paul II, som så på de unge parene som livets og kjærlighetens misjonærer, hvis verk retter seg både innad i familien ved oppforstring av barna, men også ut i livet og i menigheten som et tegn på Guds kjærlighet til alle.

Paven avsluttet med en bønn til Maria om hennes beskyttelse og bønner for familier.

Pavens hilsen etter Angelus-bønnen ble som vanlig bedt på flere språk. Han vendte seg spesielt til de 350 ungdommene fra menigheter og organisasjoner i bispedømmet Roma som sammen med prester, seminarister og ordensfolk de siste dagene, for tredje år på rad, har deltatt i et prosjekt kalt "Ungdom misjonerer for ungdom". Dette innebærer at de går ut på gater og torg, til sykehus og skoler eller til utesteder, for å vitne om sin tro for andre ungdommer.

Ved Petersplassen hadde til og med deltagerne i de økologiske bilenes rally, organisert av republikken San Marino, samlet seg for å få pavens velsignelse over seg og sine biler. Rallyet startet fra Petersplassen og nådde Assissi samme ettermiddag. Minifestasjonen er tilegnet St. Frans, som gjerne velges som beskytter for millø og natur. I Assisi og byen Gubbio i nærheten, hadde man i løpet av rallyet eksempler på riktig kjøring i bytrafikk, og kåring av den beste økologiske bilen.

På Peterplatsen befant det seg også representanter for organisasjoner for skilte menn, der fedrene kjemper for sin rett til kontakt med barna etter skilsmissen. Med sitt nærvær ba de Den Hellige Far om hans støtte i deres ofte vanskelige situasjon.

Vatikanradioen (10. oktober 2006)

av Webmaster publisert 10.10.2006, sist endret 10.10.2006 - 14:45