Paven avsluttet sin apostoliske reise

Pavens apostoliske reise til Tyrkia:

Pave Benedikt XVI understreket nok en gang nødvendigheten av dialog mellom religionene ved avslutningen av sitt fire dager lange besøk til Tyrkia.

Etter å ha feiret messe i katedralen i Istanbul fredag morgen den 1. desember, ble Den hellige far fraktet til byens flyplass, der han hadde et kort møte med representanter for de lokale myndigheter og takket dem for deres gjestfrihet. Han tok også farvel med de tyrkiske katolske biskoper, den økumeniske patriarken Bartholomeo I, den armenske patriarken Mesrob II og den syrisk-ortodokse metropolitt Filuksinos Cetin, som alle var samlet for å ta farvel med paven.

Pave Benedikt kommenterte at han har følt "stor ro og glede" under hele reisen, og sa at han håpte besøket ville få varig innflytelse som "et tegn på vennskap mellom mennesker, mellom religioner."

"En del av mitt hjerte forblir i Istanbul," sa Den hellige far, og la til at han håper å få oppleve "et fellesskap mellom Europa og denne byen, som er så dypt europeisk, og som binder de to kontinentene sammen."

Etter å ha tatt farvel, gikk paven ombord i sitt Boeing 737 kl. 13.00 lokal tid. Flyet landet i Roma ca. 14.45.

CWNews.com (1. desember 2006)

av Webmaster publisert 01.12.2006, sist endret 01.12.2006 - 18:35