Minst 200 angrep på kristne i 2006

 Se også:

Kristne i India ble i perioden januar til november 2006 utsatt for minst 200 angrep, melder nyhetsbyrået AsiaNews. Angrepene varierer fra vandalisme til drap.

Tallene er hentet fra en rapport lagt fram av Global Council of Indian Christians (GCIC), som den 2. desember organiserte en fredelig demonstrasjon for å rette oppmerksomheten mot situasjonen og for å be om at bruddene på menneskerettene, særlig religionsfriheten, må ta slutt.

Organisasjonen forklarte i en pressemelding bakgrunnen for demonstrasjonen og uttrykte særlig stor bekymring for det økende antall angrep i staten Karnataka. Her har de fleste ofrene vært dalitter - utstøtte - og stammefolk. Det er den hindunasjonalistiske organisasjonen Sangh Parivar som har stått for de fleste angrepene, men flere episoder er også forårsaket av muslimske fundamentalister.

GCIC satte særlig fokus på det siste av mange eksempler på stygge angrep; et kaldblodig mord på en sosialarbeider i Srinagar, Bashir Tantray. Mannen ble drept av muslimske ekstremister i slutten av november, etter å ha blitt truet ved flere anledninger. Som en siste hilsen fra drapsmennene, ble Tantray begravet på en muslimsk kirkegård. GCIC ber politiet om å etterforske drapet meget grundig.

Pressemeldingen fra GCIC inneholdt videre en lang liste over angrep på den kristne minoriteten i India, blant annet:

- 26. november: Drap på en kristen, Jacob, i Myelapore

- 9. juni: Drap på pastor Prem Kumar i Nizamababad

- Forsøk på tvangskonvertering av kristne til hinduismen i Orissa og Karnataka

- Angrep på karmelittklosteret i Bangalore

- Angrep på St. Anthony-skolen i Bangalore

- 7. Mai: Drapsforsøk på pastor Paul Joseph

- 16. september: Angrep på pastor Job Gowribiddanur

AsiaNews (8. desember 2006)

av Webmaster publisert 08.12.2006, sist endret 08.12.2006 - 16:21