Paven gir 1 000 000 Euro til opprettelsen av pastoralsenter i Nasaret

 Se også:

De 1 000 000 Euro som tyske katolikker skjenket pave Benedikt XVI i forbindelse med hans reise til Bayern i begynnelsen av september, har nå fått et formål. Det pavelige rådet "Cor Unum" forteller at pengene skal benyttes til opprettelsen av et pastoralsenter i sentrum av Nasaret, i nærheten av Bebudelseskirken. Rådets president, msgr. Cordes, er disse dager i Det Hellige Land for å forsikre de troende om pavens åndelige nærhet til de kristne fellesskap der og for å overrekke pengesummen.

Det nye pastoralsenteret blir på 30 000 kvm og skal inneholde klasserom, grupperom og uterom for sport og fritidsaktiviteter. Tanken er at dette skal bli et levende sted der fellesskapet kan virke styrkende for de troende. Paven sier gjennom msgr. Cordes at han på denne måten håper at de kristne i Nasaret, sammen med alle kristne i Det Hellige Land, kan bli oppmuntret til å opprettholde sitt nærvær i Kristi land - selv når de opplever harde tider.

Pengene overleveres fransiskanerpater Pierbattista Pizzaballa fra organisasjonen "Bevarelse av Det Hellige Land".

Msgr. Cordes har også under sin reise til Det Hellige Land overrakt 50 000 dollar til den gresk-melkittiske erkebiskopen Elias Chacour. Formålet med pangegaven er støtte til en skole som skal bygges i byen Mughar, hvor det skal gå både kristne, muslimske og drusiske barn.

Catholic News Service (20. desember 2006)

av Webmaster publisert 20.12.2006, sist endret 20.12.2006 - 18:04