Chávez kritiserer biskopers forsvar for privat-TV

 Se også:

Prelater bekymret over økende utrygghet og vold

Spenningen mellom Venezuelas president Hugo Chávez og Den katolske kirke i landet har økt etter at Chávez kritiserte bispekonferansen for deres appell om at et privat fjernsynsnettverk får fornyet konsesjon.

Cávez kritiserte biskopene mandag den 8. januar og fortalte dem at de utsatte seg selv for Kristi fordømmelse i det de protesterte mot vedtaket om å ikke fornye konsesjonen til Radio Caracas Television.

Som en respons på presidentens sterke ordelag, uttrykte biskopene ønske om en åpen dialog med myndighetene, og erkebiskop Ubaldo Santana av Maracaibo, bispekonferansens president, ba spesielt om en respektfull dialog der man unngår "diskrediterende og sårende kommentarer".

Fullt demokrati?

I et møte mellom biskopene og Pedro Carreno, den nylig utnevnte minister for nasjonale juridiske anliggender, anmodet ministeren bispekonferansen om å ikke anse "sosialismen som et monster" men som et middel for å oppnå forsoning og sosial rettferdighet. Deretter overrakte han biskopene, på vegne av presidenten, bøker om sosialismen. I retur ga biskopene ministeren bøker om Kirkens sosiallære.

Mot slutten av møtet uttalte erkebiskop Santana: "Vi håper at den sosialisme det tegnes et bilde av vil bli fullstendig demokratisk og ikke ligne på de siste århundrers sosialisme, som har forårsaket så mye lidelse, død og elendighet i østeuropeiske land."

Venezuelas biskoper gjentok også sin bekymring over den økende usikkerheten og volden i landet, så vel som en appell om større respekt for politiske fangers menneskerettigheter. Biskopene uttrykte også ønske om å få delta i debatten rundt utdanningsloven, som nå pågår i landet. Erkebiskop Santana forklarte at episkopatet er beredt til å delta i diskusjonen rundt utdanningssystemet, siden "Kirken har levd under flere typer sosialistregimer og kan bidra med sine erfaringer."

av Webmaster publisert 12.01.2007, sist endret 12.01.2007 - 18:18