Domstol sier at et barn kan ha tre foreldre

Flere organisasjoner, blant dem katolske grupper, forlanger at den kanadiske regjering studerer effekten av at en appelldomstol i Ontario har godkjent at et barn av to kvinner som lever i partnerskap formelt sett kan ha tre foreldre.

Rettsavgjørelsen som fant sted 2. januar anerkjenner at barnets biologiske mor og far, samt morens kvinnelige partner, har lik foreldrerett til barnet. Rettens beslutning motsa en lavere domstol som kom frem til at barnet formelt sett kun ha ha to foreldre. Appelldomstolens kontroversielle beslutning ga støtet til nedsettelsen av en statlig komite som skal utrede ekteskapets og familiens fremtid i landet.

Michele Boulva, direktør av den katolske organisasjonen "For liv og familier", uttalte den 2. januar: "Den forskningen vi nå har behov for i Canada, dreier seg om konsekvensene for barn som lever i en omdefinert foreldersituasjon. Det burde også være et krav å utvikle en global familiepolitikk som prioriterer barnas rett og behov i forhold til de voksnes ønsker, da barna er vår fremtid. Regjeringer kan ikke la rettsvesenet avgjøre i disse sakene."

CNS - Catholic News Service (15. januar 2007)

av Webmaster publisert 15.01.2007, sist endret 15.01.2007 - 14:03