Kentucky Fried Chicken ber om pavelig velsignelse for "faste-sandwich"

Det USA-baserte selskapet Kentucky Fried Chicken (KFC), som verden over er kjent for sin fastfood-kylling, planlegger å for første gang også lage sanwicher med fisk - og ber i denne forbindelse om pave Benedikt XVIs velsignelse. Selskapet har nemlig til fastetiden i år lansert "Fish Snacker Sandwich" og har informert paven om dette per brev.

"Dette er første gang noensinne at KFC tilbyr fisk på menyen, og vi tror at den nye sandwichen kan gjøre det enklere for katolikker å overholde forskriftene i troen," skrev KFCs president Greg Dedrick til paven tidligere i februar. I følge nyhetsbyrået AP ber presidenten i selskapet om at paven gir sandwichen en spesiell velsignelse og byr ham også på en smaksprøve.

John O'Reilly, KFCs markedssjef, sier at sandwichen er produsert spesielt med tanke på katolikker, som fredager i fastetiden skal avstå fra kjøtt. Restaurantbransjen rapporterer nemlig at salg av sjømat generelt øker i fastetiden. En talsmann for KFC, Laurie Schalow, fortalte AP at Vatikanet har bekreftet å ha mottatt brevet og at selskapet håper å få svar i løpet av neste uke. "Grunnen til at vi bestemte oss for dette, er at våre kunder har vist interesse for det," sa Schalow videre.

KFC, som har 5 500 restauranter over hele verden, markedstestet sandwichen forrige uke og skal ha fått gode tilbakemeldinger. Fiske-sandwichen skal kun selges i fastetiden, presiserte Schalow.

Catholic News Agency (23. februar 2007)

av Webmaster publisert 23.02.2007, sist endret 23.02.2007 - 18:14