Katedralen i Genova vandalisert

Erkebiskop Angelo Bagnasco

 Se også:

Katedralen i Genova, Italia, er vandalisert - angivelig som en reaksjon på erkebiskop Angelo Bagnascos nylige kraftige uttalelser mot juridisk anerkjennelse av homofile partnerskap. Ordene "Skam, Bagnasco" ble sprayet over inngangen til katedralen St. Laurentius i Genova. Sprayingen skjedde like etter at erkebiskop Bagnasco, president for Den italienske bispekonferanse, publiserte en uttalelse mot at det juridisk sett åpnes for homofile partnerskap i landet. Erkebiskopen sier i uttalelsen at myndighetenes manglende evne til å beskytte den moralske verdien som ligger i ekteskapet, kan åpne for alle typer perverse forhold.

Politiet i Genova fortalte reportere fra Reuters at erkebiskop Bagnasco i disse dager er beskyttet av væpnede vakter, grunnet frykt for hans sikkerhet.

Presidenten for den homoseksuelle aktivistgruppen Arcigay, Sergio Lo Guidice, erklærte "solidaritet med Bagnasco i tilfellet med grafittien, men enda mer med ofrene for erkebiskopens svært krenkende ord om pedofili og homofile parnerskap."

Også en bil eid av Tele Liguria Sud, en lokal bispedømmedrevet TV-stasjon i La Spezia, ble sprayet med gafitti. Ordene "Vatikanet, nei" og et anarkistsymbol ble sprayet på bilen, som sto parkert utenfor byens Kristus Konge-katedral.

Saken skaper kontroverser i Kirken i Italia, og flere geistlige har stått fram som tilhengere av lovforslaget. Torino-avisen La Stampa publiserte nylig en artikkel der tre prester uttaler at de er uenige i Kirkens motstand mot juridisk anerkjennelse av homofile partnerskap. Dissidentene p. Vittorio Cristelli, p. Aldo Antonelli og p. Beppe Scapino ble portrettert i en artikkel i den anti-klerikale avisen under overskriften "Vi er katolikker og for sivile homofile partnerskap". P. Antonelli kom med et særlig sterkt utsagn, der han hevder at det italienske geistlige hierarki sitt standpunkt i saken demonstrerer en "talibanisering av Kirken".

CWN - Catholic World News; o: kd (4. april 2007)

av Webmaster publisert 04.04.2007, sist endret 04.04.2007 - 11:48