Nye trusler mot erkebiskop Bagnasco

Erkebiskop Angelo Bagnasco

 Se også:

To nye kirker i Genova er vandalisert med trusler mot erkebiskop Angelo Bagnasco, president for Den italienske bispekonferanse. Politiet i Genova forsikrer imidlertid om at det ikke er grunn til bekymring for erkebiskopens sikkerhet.

Erkebiskop Bagnasco har siden hans sterke uttalelser mot juridisk anerkjennelse av homofile partnerskap vært mål for aktivister for homofiles rettigheter. I den stille uke ble dørene på St. Laurentius-katedralen i Genova sprayet med "Skam, Bagnasco". I begynnelsen av påskeoktaven har to andre kirker i nærheten blitt dekket med grafitti med ordlyden "Pass deg, Bagnasco" og "Dø, Bagnasco". Grafittien omhandler også nedsettende bemerkninger om pave Benedikt XVI og kardinal Camillo Ruini, som var erkebiskop Bagnascos forgjenger som president for Den italienske bispekonferanse.

Politiet i Genova, som midlertidig har stilt en bevæpnet vakt til disposisjon for erkebiskopen, uttaler at de siste hendelsene ikke gir grunn til "flere forebyggende tiltak". "Vi har tatt i bruk alle mulige forebyggende tiltak: politieskorte og konstant kontroll av de områder som erkebiskopen frekventerer," uttaler politiet.

CWN - Catholic World News; o: kd (10. april 2007)

av Webmaster publisert 10.04.2007, sist endret 10.04.2007 - 17:36