Rekk hånden ut til frafalne katolikker, oppfordrer kardinal Claudio Hummes

Kardinal Claudio Hummes

 Se også:

Prefekten for Kongregasjonen for kleresiet, kardinal Claudio Hummes, ber de troende i Latin-Amerika om å rekke hånden ut til frafalne katolikker som har trådt inn i andre kristne kirkesamfunn.

"Vi kan ikke bare sitte og vente i menighetene," appellerte han. "Vi bør selv gå ut og føre de døpte tilbake. Vi bør gå ut til de fattige i utkanten av byen, de som trenger vår solidaritet, vår varme. Vi bør hjelpe dem i deres daglige problemer, men også med å oppfylle deres drømmer, siden de fattige også har drømmer," sa kardinalen.

"De siste årene," fortsatte han, "har Kirken i Latin-Amerika mistet 1% av sine troende hvert år." Derfor, oppfordret kardinalen, må katolikker skape nye initiativer til evangelisering i denne delen av verden hvor nesten halvparten av verdens katolikker bor. "Kanskje står fremtiden for den verdensvide katolisitet på spill," sa prefekten.

Blant grunnene til at katolikker forlater Kirken til fordel for andre kirkesamfunn, er den "moralske relativismen som er importert fra Europa og introdusert til Latin-Amerika, særlig av lokale ledere, massemedia og intellektuelle," hevdet kardinalen, og nevnte som eksempel den nylige legaliseringen av abort i Mexico.

"Kirken i Latin-Amerika bør spørre seg selv hva den ikke har gjort riktig og hvorfor den ikke har evnet å hjelpe de døpte til en dypere tro," fortsatte han, og advarte også mot at dette ikke kun er et problem for Kirken i Latin-Amerika, men også i resten av verden.

Kardinal Hummes er tidligere erkebiskop av São Paulo i Brasil, hvor pave Benedikt XVI onsdag den 9. mai innleder sin første apostoliske reise til det latin-amerikanske kontinent.

CNA - Catholic News Agency (7. mai 2007)

av Webmaster publisert 07.05.2007, sist endret 07.05.2007 - 16:46