Katolske politikere som er for legalisert abort har "ekskludert seg selv fra kommunionen"

Pave Benedikt XVI i Brasil:

Katolske politikere som stemmer for å legalisere abort, underlegges ekskommunikasjon, sa pave Benedikt XVI til reportere på flyturen fra Roma til Brasil 9. mai. I løpet av flyturen svarte Den hellige far på spørsmål fra reportere. Han ble blant annet spurt om han støttet de meksikanske biskopene som har truet med å ekskommunisere politikere som stemmer for å vedta legalisering av abort i landet. Paven svarte at han støttet dem.

"De gjør ikke noe nytt, ikke noe egenrådig eller overraskende," sa paven om de meksikanske biskopenes standpunkt. "De har bare klargjort overfor befolkningen hva kirkeretten sier".

Senere har Vatikanets pressesjef, p. Federico Lombardi, kommet med en erklæring som utdyper pavens bemerkninger. P. Lombardi - som bemerket at hans erklæring er godkjent av paven - understreket at paven ikke hadde erklært noen for ekskommunisert. De meksikanske biskopene hadde truet med, men ikke pålagt, denne straffen; derfor fantes det ikke noe dekret om ekskommunikasjon for paven å bekrefte, sa Vatikanets talsmann.

Pavens bemerkninger innebar, i følge p. Lombardi, at politikere som støtter lovligheten av abort ikke burde motta kommunion. Paven hadde ikke erklært noen for ekskommunisert, sa han, men de individuelle politikere som stemmer for abort "har ekskludert seg selv fra kommunionen".

CWN - Catholic World News (13. mai 2007)

av Webmaster publisert 13.05.2007, sist endret 13.05.2007 - 15:09