Paven møtte religiøse ledere

Pave benedikt XVI i Brasil:

Pave Benedikt XVI møtte fredag den 11. mai en mengde religiøse ledere São Paolo. Ifølge p. Federico Lombardi, direktør for Vatikanets pressekontor, var møtet "kjennetegnet av vennskap." "Det var ingen taler, og ingen spesielle temaer ble diskutert. Det var en demonstrasjon av gjensidig brorskap," fortalte Vatikanets pressesjef.

Rabbi Henry Sobel, en av brasils jødiske ledere, sa etter møtet at "paven er en venn av det jødiske folk." "Jeg føler meg glad og oppløftet etter dette møtet. Det er jo ikke hver dag at en rabbi mottar velsignelsen fra en pave," sa han. Rabbi Sobel fortalte at han "med den største ydmykhet" ba om og fikk en spesiell velsignelse av paven. "Jeg ba også paven om tillatelse til å velsigne ham, og det fikk jeg lov til," la rabbien til.

Blant de religiøse lederne som møtte paven var det representanter fra Brasils kristne råd, Den evangelisk-lutherske kirke, Den gresk-ortodokse kirke, Den antiokiske ortodokse kirke, Den apostoliske armenske kirke, Den anglikanske kirke, Den presbyterianske kirke, Den reformerte kristne kirke og Den islamske fellesskap.

ZEN - Zenit (13. mai 2007)

av Webmaster publisert 13.05.2007, sist endret 13.05.2007 - 16:00