Økumenisk fokus i det paulinske år

 Se også:

I det pave Benedikt XVI utropte et år dedikert til Paulus, indikerte han også at året vil få en viktig økumenisk dimensjon.

Pave Benedikt utropte året under en vesper i basilikaen St. Paul utenfor murene den 28. juni, på festen for De hellige apostler Peter og Paulus. Han sa da at jubileumsåret - som skal gå fra 28. juni 2008 til 29. juni 2009 - skal inneholde "en rekke liturgiske, kulturelle og økumeniske begivenheter, såvel som sosiale initiativer."

Man vil i særlig grad fokusere på valfarter til Paulus' grav, lokalisert under alteret i basilikaen. Lokalkirkene skal oppmuntres til å organisere sine egne spesielle arrangementer for å markere at det er 2000 år siden "Hedningenes Apostel" ble født.

Siden Paulus var fokusert på å bringe Evangeliet ut til ulike kulturer og "engasjerte seg i enheten og harmonien mellom alle kristne," vil jubelåret også ha et økumenisk perspektiv.

I en tale til delegatene fra Det økumeniske patriarkatet av Konstantinopel som var i Roma for å delta i seremonien, sa paven at han ber om at feiringen vil "hjelpe oss å gå fremover i et ydmykt og ærlig arbeid for full enhet mellom alle medlemmer av Kristi Mystiske Legeme."

CWN - Catholic World News (3. juli 2007)

av Webmaster publisert 03.07.2007, sist endret 03.07.2007 - 16:18