Ny president for Det pavelige råd for kulturen

Msgr. Gianfranco Ravasi

Vatikanets pressekontor annonserte den 3. september at den 65 år gamle italienske msgr. Gianfranco Ravasi er utnevnt til president for Det pavelige råd for kuturen. Han etterfølger derved kardinal Paul Poupard (77), som går av av aldersmessige grunner. Msgr. Ravasi også utnevnt til president for Den pavelige kommisjon for bevaringen av den kunstneriske og historiske arv og for Den pavelige kommisjon for hellig arkeologi.

Vatikanet annonserte at p. Ravasi mottar bispeordinasjonen fra paven selv i Peterskirken og at han umiddelbart får tittelen erkebiskop.

Gianfranco Ravasi ble født i 1942 i Merate, bispedømmet Milano, og ble presteviet i 1966. Siden 1989 har han vært prefekt for Det ambrosianske bibliotek i Milano og ansvarlig kannik i kirken St. Ambrosius.

Msgr. Ravasi har forfattet rundt 150 bøker og enda flere artikler. Han skriver for den katolske dagsavisen Avvenire og samarbeider med flere andre aviser i inn- og utland. Han forfatter og leder også et kristent TV-program på Italias Kanal 5.

ZEN - Zenit (5. september 2007)

av Webmaster publisert 05.09.2007, sist endret 05.09.2007 - 11:09