Ny britisk lov kan medføre at biskoper må ordinere transseksuelle

De katolske biskopene i England og Wales ber om unntak fra en ny likestillingslov som kan meføre at de ikke kan si nei til å prestevie transseksuelle menn. Biskopene uttaler at forslaget om å forby "indirekte diskriminering" av individer som har gjennomgått kjønnsskifteoperasjon, kan medføre at man ikke får anledning til å sjekke dåps- og fermingsattester, dokumenter som vil kunne påvise om prestekandidater, kandidater til ordensliv eller ekteskap har en skjult fortid, rapporterer London Times.

"Mange kristne tror, på sterkt religiøst grunnlag, at kjønn er gitt før fødselen og ikke kan endres," skal erkebiskop Peter Smith av Cardiff ha uttalt til den London-baserte avisen.

Regjeringens planer om lovendring innbefatter at denne type attester skal endres dersom et individ gjennomgår kjønnsskifteoperasjon. Biskopene ber om at Den katolske kirke blir unntatt fra en slik lov. Regjeringen har imidlertid sjelden innvilget Kirken slike dispensasjoner. Tidligere i år nektet regjeringen å gi Kirken dispensasjon i den nye adopsjonsloven, som slår fast at det ikke er lov å hindre homofile fra å adoptere.

CNA - Catholic News Agency (14. september 2007)

av Webmaster publisert 14.09.2007, sist endret 14.09.2007 - 12:58