Portugisisk prest trekkes inn i Madeline McCann-etteforskningen

En katolsk prest dras nå inn i den pågående etterforskningen av den lille jenta Madeleine McCanns forsvinning. Etterforskere skal ifølge The Daily Mail kalle p. Jose Pacheco inn til avhør for å oppfordre ham til å bryte sitt taushetsløfte, som er av avgjørende betydning i skriftemålets sakrament.

Ifølge den London-baserte avisen planlegger politiet å utspørre pateren om hvorvidt Madeleines mor, Kate McCann, har skriftet til ham at hun har tatt liv av sin fire år gamle datter. Katolske prester har imidlertid absolutt taushetsplikt i skriftemål. Politiet skal allerede ha hatt uformelle samtaler med den portugisiske pateren om hvilken relasjon han fikk til McCann-ekteparet i dagene etter at datteren forsvant, mens familien ferierte i Portugal.

Ifølge The Daily Mail skal p. Pacheco ha møtt ekteparet McCann dagen etter at datteren forsvant fra ferieleiligheten den 3. mai. Paret skal deretter daglig ha gått i messen i paterens menighet. P. Pacheco ga dem også nøkkel til kirkens kapell, slik at de kunne be når de måtte ønske.

Også selve kirken skal ha blitt åsted for granskning, siden en politihund skal ha fulgt et spor fra familiens ferieleilighet og til kirken. Portugisisk politi skal ifølge avisen også ha bedt om tillatelse til å ransake kirken. De hevder at Kate ved et uhell tok liv av sin datter ved en overdose av beroligende milder for å hjelpe henne til å sove. De hevder videre at hennes ektemann Gerry deretter kan ha skjult liket.

McCann-ekteparet benekter sterkt alle anklager. Deres nye talsperson, Clarence Mitchell, forteller at han tilbrakte nesten en måned med familien etter at datteren forsvant, opp til 14 timer i døgnet. Han forteller jornalister at han "i løpet av denne tiden ikke så eller hørte noe som ga grunn til mistanke."

CNA - Catholic News Agency (19. september 2007)

av Webmaster publisert 19.09.2007, sist endret 19.09.2007 - 12:55