Kong Abdullah av Saudi-Arabia på historisk besøk til paven

 Se også:

For første gang i historien har nå en saudiarabisk konge besøkt en pave. Det var den 6. november at kong Abdullah ble mottatt i audiens av pave Benedikt XVI i Vatikanet. De to samtalte om behovet for samarbeid mellom kristne, muslimer og jøder, særlig med tanke på å holde fast på tradisjonelle familieverdier.

Etter det halvtimes lange møtet med Den hellige far, møtte kong Abdullah pavens statssekretær, kardinal Tarcisio Bertone, og erkebiskop Dominique Mamberti, sekretær for Statssekretariatets seksjon for relasjonene med statene (Vatikanets "utenriksminister").

"Møtet fant sted i en broderlig atmosfære og ga en mulighet til å behandle spørsmål begge partene har på hjertet," rapporterte Vatikanets pressekontor. "Særlig ble forpliktelsen til interreligiøs og interkulturell dialog, for å etablere en fredelig og fruktbar sameksistens mellom mennesker og folkeslag, diskutert." Også nødvendigheten av samarbeid mellom kristne, muslimer og jøder for å fremme fred, rettferdighet og åndelige og moralske verdier, særlig tradisjonelle familieverdier, ble diskutert.

Vatikan-representantene skal også ha vektlagt det positive nærværet av hardtarbeidende kristne i landet.

"Til slutt," heter det i kommunikéen, "utvekslet man synspunkter på situasjonen i Midt-Østen og behovet for å finne en rettferdig løsning på konfliktene i regionen, særlig den mellom israelere og palestinere."

Den 84 år gamle kong Abdullah er vokter av moskeene i Mekka og Medina. Saudi-Arabia og Den hellige stol har ikke diplomatiske forbindelser, og offentlig utøvelse av all annen religion enn islam er forbudt i landet.

ZEN - Zenit (7. november 2007)

av Webmaster publisert 07.11.2007, sist endret 07.11.2007 - 11:45