Biskop hevder evolusjonsbiologen Dawkins mangler troverdighet

Den britiske evolusjonsbiologen og "bekjennende ateist" Richard Dawkins' mye omtalte verk "The God delusion" er et stykke "antikvert antireligiøs propaganda", hevder biskop Hans-Jochen Jaschke, talsmann for Den tyske bispekonferanses interreligiøse dialog. Dawkins mangler troverdighet og argumenterer ikke saklig, hevdet biskopen tirsdag den 13. november i Hamburg. Dawkins setter naturvitenskapelige prinsipper opp mot religiøse prinsipper som ikke har noe med naturvitenskapene å gjøre, hevdet han videre. Uttalelsene kom i forbindelse med opptak av et talkshow, hvor biskopen var en av gjestene.

Dawkins skriver blant annet i sin sterkt religionskritiske bok, hvor han hevder å fremlegge "bevis" for at Gud ikke finnes: "Hvis denne boken fungerer slik det var min hensikt, vil religiøse lesere som åpner den, være ateister når de legger den fra seg. For en formastelig optimisme! Innbarkede troende er selvfølgelig uimottakelige for argumenter."

Dawkins er en av verdens fremste religionskritikere, og hans siste bok har reist en stor internasjonal debatt og fått mye medieoppmerksomhet, også i Norge. Dawkins bok ble utgitt på norsk i mai måned, under tittelen "Gud - en vrangforestilling" (forlaget Monstro Bok).

Kathpress / Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (15. november 2007)

av Webmaster publisert 15.11.2007, sist endret 15.11.2007 - 11:45