Vatikanet som megler mellom Iran og USA?

 Se også:

Myndighetene i Iran skal ifølge Time Magazine ha planer om å be Vatikanet opptre som megler for å unngå en mulig krise med USA.

Ifølge The Time skal iranske diplomater være rede til å be Den hellige stol om å fungere som megler i samtaler, dersom forholdet til USA - som allerede er spent - eskalerer ytterligere mot en mulig militær konflikt.

The Time nevner ikke hvorvidt Vatikanet har signalisert om man vil være villig til å ta på seg en slik oppgave, men pave Benedikt XVI har, i likhet med sin forgjenger Johannes Paul II, stadig markert sin kraftige motstand mot militære konfrontasjoner.

I mai i år mottok Den hellige far Irans tidligere president, Seyyed Mohammad Khatami, i en uvanlig privat audiens. Møtet var uvanlig fordi Khatami, som fremdeles er en sentral politisk skikkelse i landet til tross for at han ikke lenger har en formell posisjon, ble tatt imot med den etikette som vanligvis er forbeholdt de store politiske ledere. Etter audiensen kom Vatikenet med en uttalelse om at de to hadde diskutert det felles anliggende å "overvinne de kraftige spenningene som kjennetegner vår tid."

CWN - Catholic World News (28. november 2007)

av Webmaster publisert 28.11.2007, sist endret 28.11.2007 - 15:03