Sosialister anklager katolske biskoper for å drive partipolitikk

 Se også:

En leder for spanias regjerende sosialistparti anklager katolske kirkeledere i landet for å bedrive partipolitikk. Bakgrunnet er et massemøte som ble avholdt i Madrid den 30. desember, til støtte for tradisjonelle familieverdier. Omtrent 2 millioner mennesker møtte opp til markeringen.

José Blanco, sosialistpartiets sekretær, hevder at massemøtet var en partipolitisk demonstrasjon til fordel for opposisjonspartiet Popular Party, støttet av kardinalene, og at demonstrantene kom med "uakseptabel" kritikk av regjeringen.

Spanias biskoper har imidlertid på sin side gjentatte ganger vektlagt at demonstrasjonen den 30. desember, som ble organisert av katolske legorganisasjoner og diverse andre ikke-kirkelige organisasjoner, med sterk støtte fra det katolske hierarki, ikke må forstås som en partipolitisk markering. Intensjonen bak massemøtet, hevder arrangørene, var rett og slett å markere støtte til den tradisjonelle familie basert på ekteskap mellom mann og kvinne.

Det store oppmøtet har imidlertid skapt bekymring blant tilhengere av sosialistpartiet, med statsminister José Luis Zapatero i spissen. Regjeringen, som kom til makten i 2004, har gjentatte ganger vært i konfrontasjon med katolske kirkeledere i spørsmål som abort, homofile partnerskap og religionsundervisning i skolen. Nå står sosialistene foran en tøff valgkamp mot opposisjonspartiet Popular Party i parlamentsvalget i mars.

I en offisiell respons til demonstrasjonen i Madrid hevder sosialistpartiet at den kun samlet 165 000 mennesker, en beregning som er nesten en tidel av andre estimater.

Spania har en befolkning på 41.9 millioner, hvorav 39.4 millioner (94.1%) er katolikker (tall fra 2006).

CWN - Catholic World News (3. januar 2008)

av Webmaster publisert 03.01.2008, sist endret 03.01.2008 - 11:37