Padre Pios levninger stilles ut til offentlig venerasjon

 Se også:

Padre Pios legeme skal graves opp og stilles ut til offentlig venerasjon i løpet av 2008, annonserer den lokale erkebiskop. Planen om å grave opp levningene etter den meget avholdte kapusinerhelgenen har allerede møtt kraftig motstand fra enkelte av Padre Pios slektninger, som betegner planen som "usivilisert".

Erkebiskop Domenico D'Ambrosio forteller at Padre Pios legeme skal være tilgjengelig for offentlig venerasjon i 2008, i anledning 40-årsjubileet for hans død. Hvert år besøker en million pilegrimer helligdommen San Giovanni Rotondo, hvor hans legeme hviler.

Pia Forgione, en av Padre Pios nieser, skal ha startet en juridisk prosess for å stanse planen. I en appell til en italiensk domstol hevder hun at erkebiskopen ikke har autoritet til å stille helgenens legeme ut til offentlig venerasjon.

Erkebiskop D'Ambrosio forteller at planen er godkjent av Vatikanets helligkåringskongregasjon. Han anser det som en "plikt å gi fremtidige generasjoner muligheten for å ære de jordiske levninger av St. Pio av Pietrelcina." Noe av årsaken til oppgravingen, forteller han, er å sikre en riktig bevaring av levningene.

Padre Pio, som levde fra 1887 til 1968, oppnådde internasjonalt renommé for sin hellighet allerede mens han levde. Tusenvis av mennesker rapporterte mirakler etter å ha møtt den berømte kapusinermunken, som hadde ekstraordinære åndelige gaver - deriblant stigmata. Rapportene om mirakler på hans forbønn ble mangedoblet etter hans død, og devosjon til Padre Pio har spredt seg over hele verden.

Han ble helligkåret av pave Johannes Paul II i 2002, med ca. 2 millioner troende til stede ved seremonien i Vatikanet.

CWN - Catholic World News (8. januar 2008)

av Webmaster publisert 08.01.2008, sist endret 08.01.2008 - 15:07