Tre millioner pilegrimer besøkte paven i 2007

 Se også:

Vatikanet har nylig offentliggjort statistikk på antall pilegrimer som i 2007 deltok i pavens generalaudiens onsdager og ved angelusbønn søndager. Nær 3 millioner pilegrimer deltok på disse arrangementene i fjor, et antall som er nesten like høyt som i 2006.

Enkelte analytikere mener at årsaken til at pave Benedikt XVI tiltrekker seg flere pilegrimer enn den nå avdøde Johannes Paul II, er at Benedikt XVI reiser mindre enn den polske paven. Siden de troende ikke regner med at den nåværende pave vil besøke deres hjemland, oppsøker man heller Roma for å få et glimt av Den hellige far der.

Også pave Benedikt XVIs skriftlige arbeider er populære. Hans bok "Jesus fra Nasaret" er solgt i over to millioner eksemplarer, og bare i Italia er det solgt 1.5 millioner kopier av den nyeste encyklikaen "Spe Salvi".

"Det var umulig å forestille seg en etterfølger av Johannes Paul II som kunne oppnå like stor mediesuksess som Karol Wojtyla 'den store', men den beskjedne og diskrete Ratzinger har gjort det," kommenterte den italienske avisen Corriere della Sera.

Det forventes at pave Benedikt i løpet av 2008 vil publisere to nye encyklikaer og volum to av "Jesus fra Nasaret". Han har planlagt to reiser i Italia og tre utenlandsreiser, deriblant et besøk til New York og til Verdensungdomsdagene i Sydney.

CNA - Catholic News Agency (10. januar 2008)

av Webmaster publisert 10.01.2008, sist endret 10.01.2008 - 16:58