Hjelpebiskopen av Hong Kong utnevnt til koadjutor

 Se også:

Biskop John Tong Hon

Pave Benedikt XVI har den 30. januar 2008 utnevnt hjelpebiskopen av Hong Kong til koadjutor i samme bispedømme. Biskop John Tong Hon (68) er derved utvalgt til å etterfølge kardinal Joseph Zen (76) når han velger å tre av. Vanlig pensjonalder for biskoper er 75 år. Begge prelatene ble utnevnt til Hong Kong i 1996.

Biskop Tong, en ekspert på Den katolske kirke i Kina, sier i en uttalelse etter utnevnelsen at han vil forsøke å fremme "enhet mellom de ulike grupper i Den katolske kirke i Kina og en konstruktiv dialog mellom de aktuelle aktørene." Hong Kong har ifølge biskopen "spilt en uunnværlig rolle som bro til Kirken i Kina."

"Ved å følge retningslinjene i det nylige brevet fra Den hellige far Benedikt XVI til Kirken i Kina, skal vi gjøre alt som står i vår makt for å fortsette våre bestrebelser", sier han. "Det er min store forventning at de kinesiske myndigheter vil garantere full trosfrihet for katolikker på fastlandet, slik at de kan bidra mer til samfunnet, og på denne måten kan også vårt moderland øke sin status internasjonalt."

Dette er den første bispeutnevnelse til Hong Kong siden gjeninnlemmelsen i Kina i 1997.

John Tong ble født i Hong Kong i 1939 og fikk sin presteutdannelse i Macao, Hong Kong og Roma. Han ble presteviet av pave Paul VI i 1966.

Den hellige stols kommuniké om utnevnelsen forteller at det er rundt 344.000 katolikker i Hong Kong. Disse betjenes av 283 prester, åtte permanente diakoner og 811 ordenfolk.

Bispedømmet organiserer en messe den 10. februar for å be om Guds velsignelse over den nye koadjutorbiskopen.

ZEN - Zenit (31. januar 2008)

av Webmaster publisert 31.01.2008, sist endret 31.01.2008 - 11:35