Tridentinsk prestevigsel i Laterankirken

 Se også:

En tidligere Vatikan-tjenestemann skal ordinere fire tradisjonalistiske prester i en tridentinsk messe, feiret i Laterankirken - Romas katedral. Ordinasjonsmessen den 23. februar blir den mest fremstående feringen av den gamle rite i Roma siden pave Benedikt XVI ved dokumentet Summorum Pontificum i juli 2007 ga nye retningslinjer som tillater bruk av det romerske 1962-missalet som en ekstraordinær form av den liturgiske feiring.

Messen, som feires av erkebiskop Luigi De Magistris, følger det romerske missalet promulgert av pave Johannes XXIII i 1962, mer kjent som den tridentinske messe.

De fire som mottar presteordinasjonen er medlemmer av Den Gode Hyrdes Institutt, et fellesskap for apostolisk liv med pavelig godkjenning, etablert i 2006. Medlemmene av instituttet er folk som ønsker å feire liturgien slik den var forordnet i den latinske kirke inntil 1962. Instituttet, som har base i Frankrike, består stort sett av prester og seminarister som forlot det skismatiske St. Pius X-brorskapet og forsonet seg med Roma i 2006. St. Pius X-brorskapet, grunnlagt av den nå avdøde erkebiskop Marcel Lefebvre, brøt med Vatikanet for flere år siden, grunnet liturgiske og andre uenigheter.

CNS - Catholic News Service (7. februar 2008)

av Webmaster publisert 07.02.2008, sist endret 07.02.2008 - 11:02