Jødisk gruppe kritiserer formelt ny langfredagsbønn

"The Rabbinical Assembly", en organisasjon for konservative jødiske ledere, har underskrevet en uttalelse hvor de hevder seg "forferdet og dypt rystet" av revisjonen av langfredagsbønnen i den tridentinske liturgi.

Organisasjonen skal ha forkastet en langt krassere uttalelse som hevdet at pave Bendikt XVIs endringer "kastet en mørk skygge" over forholdet mellom katolikker og jøder. Gruppen ber om en redegjørelse om intensjonen bak bønnen, som ber om at jødene må anerkjenne Jesus Kristus som frelser.

Den reviderte langfredagsbønnen, som ble offentliggjort av Vatikanet tidligere i februar, erstatter en kontroversiell bønn som refererer til det jødiske folks "blindhet". Den hellige far Benedikt XVI ønsket å fjerne ordlyden for å ikke krenke det jødiske folk. Offisielle reaksjoner fra flere jødiske ledere viser imidlertid at den reviderte bønnen fremdeles oppleves støtende, siden den ber om jødenes omvendelse.

Den aktuelle bønnen bes kun i feiringen av langfredagsliturgien etter det tradisjonelle 1962-missalet. Bønnen er på latin.

CWN - Catholic World News (18. februar 2008)

av Webmaster publisert 18.02.2008, sist endret 18.02.2008 - 11:49