Padre Pios legeme gravd opp

 Se også:

Padre Pios legeme ble den 2. mars gravd opp, i forbindelse med at hans levninger skal gjøres tilgjengelig for offentlig venerasjon senere i år. Det er i år 40 år siden den bemerkelsesverdige kapusinerpateren døde.

Biskop Domenico D'Ambrosio rapporterer at Padre Pios legeme delvis er intakt. Selv om det ikke skal være tegn til hans stigmata, er helgenens hår og skjegg intakt. Biskopen bemerker spesielt at hendene til den svært avholdte kapusinermunken er så vel bevart at man kunne ha trodd at de nettopp "hadde fått manikyr."

Padre Pio ble helgenkåret av Johannes Paul II i 2002, og hans legene skal nå forflyttes til en ny helligdom i San Giovanni Rotondo, hvor han bodde.

Hvert år valfarter minst en million mennesker til San Giovanno Rotondo for å besøke helgenens grav, og i jubileumsåret forventes enda flere pilegrimer.

Padre Pio, som levde fra 1887 til 1968, oppnådde internasjonalt renommé for sin hellighet allerede mens han levde. Tusenvis av mennesker rapporterte mirakler etter å ha møtt den berømte kapusinermunken, som hadde ekstraordinære åndelige gaver - deriblant stigmata. Rapportene om mirakler på hans forbønn ble mangedoblet etter hans død, og devosjon til Padre Pio har spredt seg over hele verden. Ved helligkåringsseremonien i 2002 var to millioner troende til stede på Petersplassen.

CWN / KI-Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (4. mars 2008)

av Webmaster publisert 04.03.2008, sist endret 04.03.2008 - 13:15