Historisk toppmøte mellom paven og muslimske ledere i november

 Se også:

Den 4. og 5. mars møttes representanter for det muslimske Common Word-initiativet og Vatikanet i Roma for å planlegge et "toppmøte" mellom pave Benedikt XVI og representanter for verdens muslimer. Den 5. mars offentliggjorde Vatikanet en uttalelse, undertegnet av de to delegasjonenes ledere, kardinal Jean-Louis Tauran og sjeik Abdal Hakim Murad. I uttalelsen heter det at "for å videreutvikle katolsk-muslimsk dialog, har deltagerne vedtatt å etablere 'Katolsk-Muslimsk Forum' og å organisere forumets første seminar i Roma fra 4. til 6. november 2008."

Møtet vil ha 24 katolske og 24 muslimske deltagere. Tema skal være "Kjærlighet til Gud og nesten", med undertema "Teologisk og åndelig fundament" og "Menneskets verdighet og gjensidig respekt." Seminaret skal munne ut i et større arrangement den 6. november, hvor deltagerne også mottas av pave Benedikt XVI.

"Common Word"-initiativet har bakgrunn i en appell fra 138 muslimske ledere om en grundigere dialog med kristne. Gruppen offentliggjorde det åpne brevet i oktober 2007, og pave Benedikt XVI besvarte deres henvendelse i november. I svaret inviterte Den hellige far representanter for gruppen til å besøke Roma for dyptgående samtaler. Denne ukes forberedelser har altså munnet ut i avtale om det historiske møtet i november.

VIS - Vatican Information Service (5. mars 2008)

av Webmaster publisert 05.03.2008, sist endret 05.03.2008 - 14:51