Statssekretær Bertones besøk til Armenia

 Se også:

Under et besøk til Armenia fra 4. til 6. mars møtte kardinal Tarcisio Bertone ledere for Den armensk-apostoliske kirke og statsledere og viste sin ærbødighet for ofrene for det armenske folkemord.

Vatikanets statssekretær skulle opprinnelig innlede besøket den 2. mars, men grunnet den politiske krisen i landet ble reisen utsatt og dermed innskrenket. Den 4. mars møtte statsekretæren, som er Vatikanets nummer to i rang, katholikos Karekin II, overhode for Den armensk-apostoliske kirke. Den 5. mars ba den italienske kardinalen ved graven til erkebiskop Nerses Der Nersessian, den første armenske katolske erkebiskop i Øst-Europa (Den armensk-katolske kirke er unert med Roma), som innehadde embedet fra 1991 til 2004. Senere på dagen feiret han messe ved et sykehus i Giumri.

Kardinal Bertone møtte dagen etter den armenske president Robert Kocharian, som takket Vatikanet for arbeidet med å spre informasjon om det armenske folkemord. Den hellige stol har offisielt fordømt tyrkernes folkemord på armenere fra 1915 til 1922. Samme dag besøkte han Det armenske forlkemord-museet, hvor han la ned en krans til ære for ofrene.

Kardinalen forlot Armenia den 6. mars og fortsatte videre til Aserbajdsjan, hvor han blant annet ble tatt imot av statsminister Arthur Rasizadeh og den apostoliske nuntius, erkebiskop Claudio Gugerotti. Statssekreæren blir værende i Aserbajdsjan til den 9. mars.

CWN - Catholic World News (7. mars 2008)

av Webmaster publisert 07.03.2008, sist endret 07.03.2008 - 12:20