Snart katolsk kirke i Saudi-Arabia?

 Se også:

Vatikanet skal nå være i forhandlinger med myndighetene i Saudi-Arabia for tillatelse til å bygge en katolsk kirke i landet. Det rapporterer Vatikanradioen.

Islam er Saudi-Arabias statsreligion, og myndighetene tillater ikke andre gudshus enn muslimske. Ingen andre religioner enn islam kan praktiserers offentlig, og selv Bibler, rosenkranser og krusifikser er forbudt.

Det bor rundt 800.000 katolikker i landet, hvorav nesten alle er utenlandske arbeidere, men allikevel er Saudi-Arabia det eneste landet på den arabiske halvøy som ikke har katolsk kirke. Kong Abdullah skal imidlertid nå ha gitt støtte til bygging av en katolsk kirke.

Saudi-Arabia har per i dag ingen diplomatiske forbindelser med Den hellige stol. I november 2007 var imidlertid kong Abdullah den første regjerende saudiarabiske monark til å besøke Vatikanet. Etter møtet bekreftet Vatikan-talsmenn at pave Benedikt XVI i samtalen med kongen tok opp spørsmålet om omsorgen for landets katolikker.

Vatikanet har lenge argumentert for at muslimske land må vise gjensidighet med tanke på trosfrihet for kristne minoriteter, slik europeiske land respekterer muslimers rett til å praktisere sin religion. Byen Roma har for eksempel tillat bygging av en av Europas største moskeer.

P. Federico Lombardi, Den hellige stols pressetalsmann, uttaler at etablering ev en katolsk menighet i Saudi-Arabia ville være en "historis bragd" for trosfriheten og et stort steg videre i den interreligiøse dialog.

Den apostoliske nintius til Kuwait, Qatar, Yemen, De Forente Arabiske Emirater og Bahrain, erkebiskop Paul-Mounged El-Hachem, skal ifølge rapportene lede Vatikanets forhandlinger med de saudiarabiske myndigheter.

CWN - Catholic World News (18. mars 2008)

av Webmaster publisert 18.03.2008, sist endret 18.03.2008 - 15:47