Syrisk-ortodoks prest drept i Bagdad

 Se også:

En syrisk-ortodoks prest ble den 5. april drept i det kristne området Zayiuna i Bagdad. P. Youssef Adel (40) var prest i kirken St. Peter, og ifølge nyhetsbyrået AsiaNews ble han beskutt da han kjørte bil.

Presten var rektor for en videregående skole som har både kristne og muslimske jenter og gutter i elevmassen. Han skal ha blitt utsatt for trusler over tid, i et forsøk på å få han til å forlate rektorposten. Begravelsen fant sted den 6. april i Bagdads syrisk-ortodokse katedral.

Angrepet lørdag morgen er kun det siste i en serie angrep mot det lille og hardt prøvede kristne fellesskapet i Irak. For mindre enn en måned siden, den 13. mars, ble erkebiskop Faraj Rahho av Mosul for kaldeerne funnet død, etter å ha vært holdt som gissel av ukjente gjerningsmenn siden 29. februar.

Pave Benedikt XVI sendte den 5. april et kondolansetelegram til den syrisk-ortodokse erkebiskopen av Bagdad, Mar Saverius Jamil Hawa. I telegrammet uttrykker Den hellige far, via statssekretær Tarcisio Bertone, sin store sorg over det tragiske drapet. Paven meddeler sin kondolanse til p. Yousefs familie, og forsikrer erkebiskop Jamil Hawa og hele erkebispedømmet om sin nærhet i bønn.

AsiaNews / Vatikanradioen (7. april 2008)

av Webmaster publisert 07.04.2008, sist endret 07.04.2008 - 14:53