Første katolske kirke i Qatar innviet

 Se også:

Prefekten for Kongregasjonen for folkenes evangelisering, kardinal Ivan Dias, kunne den 14. mars innvie den første katolske kirke i Qatar. Den historiske kirken er viet til Vår Frue av Rosenkransen. Inntil nå har den katolske menigheten feiret ukentlige messer i den amerikanske skolens gymnastikksal i Doha.

"Det er en historisk begivenhet at man etter 14 århundrer med forbud ser en katolsk kirke bli oppført i dette landet i Den persiske gulf", forteller Vatikanradioen.

Kirkebygningen påkaller seg ingen oppmerksomhet i hovedstaden Dohas bybilde, der den står uten klokker eller synlige kors. Den er bygget på en tomt som for syv år siden ble gitt av Qatars emir Sheik Hamad bin Khalifa Al Thani, som er velvillig innstilt til interreligiøs dialog.

Tusenvis av troende deltok i innvielsen, hvor kardinal Dias også overrakte en kalk som gave fra Den hellige far Benedikt XVI. Den apostoliske vikar til Arabia og Yemen, biskop Paul Hinder, var også til stede og uttrykte glede over at katolikker i Doha endelig har fått egen kirke, hvor de i fred og sikkerhet kan utøve sin tro.

Per dags dato er det rundt 150 000 katolikker i Qatar, hvorav de fleste opprinnelig kommer fra Filippinene og India.

En representant for landets regjering betegnet kirken som "et budskap om fred" og bekreftet Qatars åpenhet overfor kristendommen. Myndighetene har i tillegg gitt tillatelse til at det reises ytterligere fem kristne kirker i landet.

Vatikanet og det arabiske emiratet Qatar opprettet diplomatiske forbindelser så sent som i år 2002.

Vatikanradioen / Katolsk Orientering (7. april 2008)

av Webmaster publisert 07.04.2008, sist endret 07.04.2008 - 17:30