"Mannekengoppvisning" for kall

 Se også:

Mer enn 20 kvinnelige og mannlige ordener deltok i en "mannekengoppvisning" av ordensdrakter ved det katolske universitetet Johannes Paul II i Lublin, Polen. Arrangøren, universitetspresten Andrzej Batorski SJ, beskriver oppvisningen - hvor blant annet jesuittene, kapucinerne og klarissene deltok - som en "liten provokasjon" for å gjøre unge mennesker interessert i ordenslivet.

Under oppvisningen forklarte arrangørene de symbolse aspektene ved ordensdraktene. Blant arrangementets sponsorer var de polske biskopers kallskomité, universitetets direktør p. Stanislaw Wilk og jesuittprovinsen i Nord-Polen.

I en relatert nyhet rapporterer de polske biskopenes kallskomité at man i perioden 2006 til 2007 har en nedgang på 10% i ordenskall blant kvinner, og dessuten i samme periode en nedgang i mannlige kall på 5%. Rapporten avdekker også en sammenheng mellom kall til sekularprest (bispedømmeprest) og ministranttjeneste. I erkebispedømmet Katowice oppgir 90% av seminaristene at de tidligere har vært aktive ministranter.

CWN - Catholic World News (11. april 2008)

av Webmaster publisert 11.04.2008, sist endret 11.04.2008 - 11:59