Sosialister vil fjerne Gud fra sykehus, sier spansk biskop

 Se også:

Biskop Demetrio Fernandez av Tarazona i Spania har forsvart katolske presters rett til å arbeide som sykehuskapellaner. Han understreket at åndelig omsorg er en rett syke har, og ikke et privilegium for kirken slik sosialistpartiet har forsøkt å fremstille det.

Biskop Fernandez sa forsøket på å fjerne kapellaner fra lokale sykehus skyldtes et ønske om å "fjerne Gud fra det offentlige liv", fordi presters nærvær er "Guds levende nærvær i helseverdenen, som et svar på sykes rettigheter og behov. Fjern kapellanene og vi vil ha fjernet Gud fra sykehusene".

En slikt grep ville også ta bort viktig etisk veiledning fra pasienter og familiemedlemmer, sa han. "De syke og deres familier går til kapellanen gjennom de lange timene med sykdom og finner trøst i ham, og mange ganger rettledning om hvordan å handle".

"Sykehuskapellaner er et hinder for planene mot livet som blir og som vil bli innført", fortsatte biskopen. "Respekt for livet fra unnfangelse til naturlig død handler om sunn fornuft, som kapellaner stadig gjentar". Han understreket også at de ikke er på sykehusene for å proselyttere, ettersom de "ikke tjener de som tilhører andre religioner", og at jøder og muslimer har rett til omsorg fra egne religiøse ledere.

Av denne grunn, konkluderte biskopen, er kampanjen mot sykehuskapellaner "med vilje igangsatt", og derfor har en bedt om inngripen fra justisdepartementet. Biskop Fernandez takket kapellanene for deres pastorale arbeid, og sa han håpet at han ville ha en katolsk prest ved sitt eget dødsleie til å hjelpe ham å gå over fra denne verden til den neste med Guds fred.

CNA - Catholic News Agency (29. april 2008)

av Webmaster publisert 30.04.2008, sist endret 30.04.2008 - 10:49